Home / Vijesti / Najnovije / Usvojen Program isplate štete od leda i suše u 2011. i 2012. godini

PD Team work

O društvu
Video

Statistika

Članova : 3198
Sadržaj : 834
Web Linkovi : 37
Posjete Sadržajima : 2604043
Usvojen Program isplate štete od leda i suše u 2011. i 2012. godini PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Lipanj 2013 07:00

Vlada distrikta  na danas započetoj redovnoj sjednici usvojila je Izmjene i dopune Nacrta zakona o javnim preduzećima u distriktu kao i Program o načinu i uslovima dodjele sredstava po osnovu nastalih šteta od leda i suše u 2011. i 12. godini, te dopunjeni Pravilnik o procjeni vrijednosti nekretnina.Nakon što je sa 19. sjednice vlade vraćen na doradu danas je u skladu sa ranijom odlukom brčanskog parlamenta usvojen Program za isplatu šteta od leda i suše u 2011 i prošloj godini na osnovu 2.100 zahtjeva, u iznosu od 50 posto, na procjenjenu štetu od 8 miliona maraka.

Šef resornog odjeljenja vlade Dževdet Šahović, je istakao da je već ranije od predvidjenih 4 miliona isplaćeno 2 miliona maraka, te da će identičan ostatak, prema već pstojećim zapisnicima i procjenama, biti na računima poljoprivrednika, po hitnom postupku odnosno u narednih petnaestak dana.

Vlada Brčko distrikta BiH je na današnjem zasjedanju odobrila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima u Brčko distriktu BiH.

Mustafa Nuković, šef Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu u Vladi Distrikta rekao je da je cilj izmjena i dopuna Zakona o javnim preduzećima zapravo ujednačiti dosadašnja pravila i uskladiti ih s evropskim direktivama.

Nakon razmatranja smjernica za izradu nacrta zakona o minimalnim mjerama zaštite u poslovanju s gotovim novcem i vrijednostima, isti je povučen zbog potrebe za dodatnim dopunama.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu utvrđivanja iznosa naknade u postupku eksproprijacije nekretnina.

Izvršene izmjene i dopune ovog pravilnika odnose se na slučajeve u kojima će se primjenjivati faktor atraktivnosti.

“Pri determiniranju vrijednosti nekretnina u izgradnji zaobilaznice Brčko, privatni subjekti koji posjeduju imovinu na lokaciji kojom prolazi buduća trasa bit će obeštećeni sa koeficijentom od 120% jer je Vlada procijenila da zemljište kojim prođe zaobilaznica postaje atraktivno. Za tu svrhu izdvojeno je 8.800.000 KM”, pojasnio je Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH.

Odobravanje Smjernica za izradu nacrta zakona o tržištu papira od vrijednosti i Smjernica za izradu nacrta zakona o preuzimanju dioničkih društava također je povučeno sa dnevnog reda, kao i razmatranje i odobravanje Prijedloga Odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko”.

Nastavak 22. redovne sjednice Vlade zakazan je za petak, 7. juna 2013. godine, s početkom u 8.00 sati.

 

Slučajni Video

 

Radio ONYX

Muzičke želje i pozdravi!
Ukucate SMS poruku:
BN ONYX i tekst poruke i pošaljete na broj zemlje u kojoj se nalazite:

Izaberite Vaš Pleyer!
   

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Slučajna Slika

preporod1.jpg
Baner
Baner
Baner

Radio stanice

Vicevi