Home / Vijesti / Najnovije / Vlada Brčko distrikta uskoro raspisuje konkurse za četrdesetak pozicija u obrazovanju

PD Team work

O društvu
Video

Statistika

Članova : 3198
Sadržaj : 834
Web Linkovi : 37
Posjete Sadržajima : 2604040
Vlada Brčko distrikta uskoro raspisuje konkurse za četrdesetak pozicija u obrazovanju PDF Ispis E-mail
Srijeda, 05 Lipanj 2013 08:20

Vlada Brčko distrikta- Odjel za obrazovanje, uskoro bi trebalo da raspiše javni konkurs za popunu četrdesetak pozicija u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.Paraleno s konkursom koji će uskoro biti raspisan, vršiće se i preraspodjela postojećeg nastavnog kadra u školama, na taj način što će predavači iz škola sa suficitom, preći u škole sa određenim nedostajućim nastavnim kadrom.

Dr. Momičilo Poljić, šef Odjela za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta pojasnio je da je na osnovu procjena urađenih na temelju analitičkog plana po školama, uočena potreba za 40-ak predavača koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje.

„Uvjeren sam da će Vlada dati podršku ovom prijedlogu i da ćemo novu školsku 2013/14 godinu započeti kadrovski potpuno osposobljeni“, naznačio je Poljić.

Kad je u pitanju koncept postojećeg školskog sistema u Brčko distriktu, Poljić je kazao da je on star 12 godina, da nije dobar, ali da za njegovu promjenu, to jest prelazak škola u javne ustanove, treba uraditi čitav niz promjena, od samog zakona pa do gruntovnih i katastarskih čestica.

„To je jedan od prioritetnih, ja ću reći nasjloženiji i najizazovniji zadatak pred Vladom, i ja ću biti sretan, a nastojaću sa svojim saradnicima, da taj posao okončamo u ovom mandatu“, kazao je još Momčilo Poljić.

 

Slučajni Video

 

Radio ONYX

Muzičke želje i pozdravi!
Ukucate SMS poruku:
BN ONYX i tekst poruke i pošaljete na broj zemlje u kojoj se nalazite:

Izaberite Vaš Pleyer!
   

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 78 

Slučajna Slika

4.jpg
Baner
Baner
Baner

Radio stanice

Vicevi