Home / Osnovna škola

PD Team work

O društvu
Video

PrijavaStatistika

Članova : 2
Sadržaj : 835
Web Linkovi : 37
Posjete Sadržajima : 2782493
Osnovna škola

 

Image

 

Osnovna škola u Maoči osnovana je 1946. godine pod nazivom "Narodna osnovna škola". Nastava se odvijala u kombinovanim odjeljenjima a pohadjala su je djeca iz Maoče i Islamovca. Prvi učitelj koji je radio u ovoj školi zvao se Bahrudin Morić.

Od 1958. radi kao petorazredna a 1966/67. izgradnjom "nove zgrade"  radi kao 6.-to razredna. Školske 1972/73. prvi put škola počinje raditi kao puna osmorazredna škola. Škola nikada nije prestajala sa radom.

U najtežim godinama rata, kada se u zgradu škole useljava ratna bolnica (1992. do 1996.) škola radi po kućama i podrumima. 1996. Izgradnjom izbjegličkog naselja Prutače, jedan dio škole i uprava se seli u novoizgradjeni objekat. četiri učionice i dvije prostorije uprave su samo malo ublažili teskoće.

1998. radi se aneks uz postojeću zgradu. Dobijamo još jednu učionicu ali i dvije srednje škole ( Gimnazija i poljoprivredna škola). Projektom "Berlinskog senata" a zatim uz pomoć vlade Tuzlanskog kantona, Federalnog ministarstva obrazovanja i Svjetske banke radi se nova školska zgrada u kojoj trenutno radimo. 67 Radnika radi na obezbjedjenju poslova za nastavu i tehničke poslove a obrazovanjem je obuhvaćeno oko 840 učenika. Upravu škole sačinjavaju direktor, pedagog, defektolog, oligofrenolog i sekretar skole.

U centralnoj školi nastava je kabinetska sa moderno opremljenim kabinetima za gotovo sve predmete a naš ponos su kabinet fizike i hemije, biologije, informatike i radionica za tehnicki odgoj te moderna fiskulturna sala sa kompletnom opremom potrebnom za nastavu i rekreativne aktivnosti.

Svi nastavnici su prosli kurseve iz demokratije i ljudskih prava ( Civitas i Vijece Evrope ), informatičkog opismenjavanja, primjene modernih tehnologija i metoda rada (RWCT) i slično

Skolski tim za inkluzivnu nastavu radi aktivno a naši nastavnici su uključeni i rade sa nizom organizacija i udruženja koji se bave pomaganjem djeci sa posebnim potrebama u svim vidovima ( Uruga inkluzija - Brcko, Osmijeh - Gracanica...)

 

Direktor skole: Šibonjić Mirza.

 

 

 

Slučajni Video

 

Slučajna Slika

preporod1.jpg
Baner
Baner
Baner

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92 

Radio stanice

Vicevi